2. Groene lente risotto

groene risotto

Ingrediënten
1 eetlepen olijfolie
5 eetlepels boter
1 sjalot, fijngesnipperd
400 gr. risottorijst
2 dl. droge witte wijn
1 liter groentebouillon
500 gr. witte asperges
200 gr. sperziebonen
200 gr. peultjes
100 gr. doperwtjes
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
1. Schil de asperges en kook ze gaar. Snij ze in schuine stukken
2. Maak de sperziebonen en de peultjes schoon en kook ze beiden gaar
3. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en stoof de sjalot
4. Voeg de risotto rijst toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen
5. Giet de wijn erbij en roer tot de wijn geabsorbeerd is
6. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf ondertussen roeren zodat het vocht kan worden opgenomen door de rijst
7. Voeg opnieuw een scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar maar stevig is. Dit kan 20 minuten duren.
8. Voeg na 15 minuten in dit proces de asperges, peultjes, sperziebonen en doperwtjes toe en laat alles goed warmen
9. Roer op het einde de kaas en de rest van de boter door de risotto