5. Gegrilde zalm met citroen
Ingrediënten
4 x 200 gr. zalm, verse
2 limoenen
80 gr. citroenmarmelade
2 potjes natuuryoghurt
1/2 dl. lichte room
1 kl. witte wijnazijn
2 kl. gehakte verse munt
1 el gehakte verse bieslook
1 kl. gemberpoeder
peperen zout
Bereiding:
1. Maak de limoen schoon en snij ze in twee stukken
2. Hak de munt en de bieslook
3. Meng de marmelade met de wijnazijn en de gember
4. Kruid de zalmfilets met peper en zout en bestrijk ze aan beide kanten met de marmelade
5. Klop de yoghurt op met de room en de tuinkruiden en zet het koel weg
6. Rooster de zalmfilets in een grilpan voor 3-5 minuten aan elke kant
7. Leg er de limoenen een paar minuten bij
8. Serveer het met de yoghurtdressing
Smakelijk!
(Stagiaire Elisabeth Devue)