Pavlova is genoemd naar de bekende Russische balletdanseres Anna Pavlova in de jaren 1920. Een dessert met allure en klasse dat onze smaakpapillen blijft verwennen. Smakelijk!
Ingrediënten
- 3 medium eieren
- 1 tl citroensap + een beetje extra om de kom te ontvetten
- 150 gram fijne suiker
- 2 tl maïzena.
- 125 ml sojaslagroom
- 1 el suiker
- 100 ml soja yoghurt (naturel)
- vers rood fruit (bijv. frambozen, aardbeien, blauwe bessen,...)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Ontvet de beslagkom met een keukenpapiertje en een beetje citroensap.
- Splits de eieren en zorg ervoor dat er absoluut geen eigeel bij de eiwitten komt.
- Klop de eiwitten met het citroensap en voeg er na een minuut kloppen, de suiker en maïzena aan toe.
- Klop de eiwitten stijf. Schep het eiwit op het bakblik in een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak je liever vier losse taartjes, dan kun je het eischuim verdelen in vier hoopjes op het bakblik.
- Zet het bakblik laag in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 graden. Zet de oventemperatuur na 20 minuten op 100 graden en bak het daarna nog 40 minuten. Op deze manier blijft de pavlova mooi wit.
- Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.Als de pavlova afgekoeld is, kun je de pavlova versieren.
- Klop de sojaslagroom stijf met een eetlepel suiker. Schep er daarna de yoghurt door.
- Schep de room op de pavlova en versier met fruit.
Bron: Cookie cottage