Chocolade peer brownie met Anco-bloem

Chocolade brownie, een must-have die gegarandeerd in de smaak valt! Kies voor een volledig plantaardige versie met rustgevende wintersmaken, afgemaakt met verse peer en geroosterde amandelen. Voor de zoetekauwen: voeg een paar stukjes chocolade toe en geniet warm met een bolletje vanille-ijs. Een gegarandeerde hit!

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

8 personen

Niveau de difficulté

Easy

Chocolade peer brownie met Anco-bloem

Ingrediënten

  • 120 g Anco patisseriebloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 8 g bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1 snufje zout
  • 150 g pure chocolade
  • 70 g neutrale plantaardige olie
  • 50 g yoghurt
  • 60 g rietsuiker
  • 130 ml amandelmelk
  • 3 kleine peren
  • Geschaafde amandelen

VOORBEREIDING:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm of ronde taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.

2. Meng in een grote kom de bloem, amandelpoeder, bakpoeder, kaneel, gember en zout.

3. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng in een aparte kom de olie, yoghurt en suiker. Voeg dan de gesmolten chocolade toe.

4. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een homogeen beslag ontstaat.

5. Was en snij de peren in twee (het is mogelijk om de schil te laten zitten als ze onbespoten zijn). Verwijder de klokhuizen en snijd de halve peren in schijfjes.

6. Giet het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig. Leg de gesneden peren erop en bestrooi met de amandelschilfers.

7. Bak 40 tot 45 minuten tot het oppervlak droog is en de amandelen goudbruin zijn. Als de amandelen te donker worden, bedek de brownie dan met aluminiumfolie en bak verder.

8. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal de brownie voorzichtig uit de vorm en laat volledig afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Bewaren: 3 tot 4 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast.

Notities:

– Gebruik plantaardige melk (amandel, soja, haver, …) en sojayoghurt voor een volledig plantaardige versie.

– Voor een nog rijkere versie, vervang de amandelen door hazelnoten en voeg stukjes pure chocolade toe aan het beslag.

Dit artikel is in nauwe samenwerking geschreven met Anco.

ads

ads