Een barbecue hier, een terrasje daar. De vakantie is niet altijd even goed voor je lijn. Een gezond alternatief is aperitieven met luchtige dipsausen.
Dipsauzen zijn makkelijk te maken en bestaan in talrijke varianten. Je kan alles afwegen, maar evengoed de sausen maken op het gevoel zonder recept. Werk met verse kruiden voor een fris gevoel. Gebruik de dip met rauwe groenten, met crackers, met chips, bij je slaatje,... Enkele voorbeelden:
Italiaanse tomatendip:
- 2 tomaten (of 1 blik tomatenpuree)
- Verse Basilicum
- Peper
- 1 Eetlepel magere room
- 1 Eetlepel olijfolie
Extra: Gebruik zongedroogde tomaten voor een nog Zuiderse smaak.
- 3 dl Magere yoghurt
- 1 dl Kwark 1 eetlepel
- Azijn
- Dille
- Halve Citroen Peper
- 1 Teentje look
Extra: Serveer deze dipsaus met artisjok. Verassend lekker en gezond!
-1 Blik kikkererwten
- 2 Eetlepels olijfolie
- 2 Eetlepels citroensap
- 2 Eetlepels sesamzaad
- Peper
- Verse peterselie
- 1 Teentje knoflook
Extra: Probeer eens de rode bieten hummus variant.
Beelden: Pinterest
(Stagiaire: Jolien Van Puyvelde)