1. Tonijnmuffins met tomaten, mozzarella en verse basilicum
Benodigdheden:
– 125g bloem
– 2 eieren
– 100 ml melk
– 1 zakje bakpoeder
– 1/2 bosje basilicum
– 2 teentjes knoflook
– 120g halfgedroogde tomaten in olie
– 1 bol mozzarella
– 150g tonijn uit blik in olijfolie
– 2 el olijfolie
– peper en zout
Bereiding:
- Laat eerst de tonijn uitlekken
- Meng de bloem, het bakpoeder en de eieren met 1el olijfolie en de melk in een kom
- Hak de basilicum en voeg deze toe aan het deeg, meng tot een glad deeg en kruid met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij de knoflook heel fijn (of pers met een knoflookpers), hak de zongedroogde tomaten en meng deze samen met de knoflook, de rest van de olijfolie en de blokjes mozzarella. Voeg dit mengsel toe aan het muffinbeslag
- Giet het beslag in de muffinvormjes, zorg dat de vormpjes voor 3/4 vol zijn
- Bak gedurende 25 minuten. Controleer op het einde de gaartijd door met het puntje van een mes in het midden van een muffin te prikken. Als het mes er schoon uitkomt zijn ze gaar.Dit recept is heerlijk om te serveren als aperitief of voorgerecht. Serveer samen met een groene salade.
Recept door: La Cuisine de Françoise