2. Piadinarolletjes met ricotta, tonijn, abrikozen en basilicum
Benodigdheden voor 4 piadine
– 400g tarwebloem
– 50g boter
– 2g bicarbonaat
– 6g zout
– 200 ml lauw water
– 250g ricotta
– 160g tonijn uit blik in olijfolie (Rio Mare extra vergine)
– 8 abrikozen op siroop
– verse basilicum
– peper en zout
Bereiding:
Meng de bloem met de bicarbonaat en het zout. Voeg de boter toe. Giet langzaam het water erbij en meng alles goed. Kneed het geheel ongeveer 10 minuten totdat je een stevig bolletje deeg bekomt. Laat het deeg 30 minuten rusten, verdeel het daarna in 4 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot een dikte van 4 à 5 mm en een doorsnee van ongeveer 20 cm à 25 cm. Bak de piadine langs beide zijden 1 à 2 minuten in een anti-aanbakpan. Tip: om een regelmatige vorm te verkrijgen kun je een springvorm gebruiken of met een pizzasnijder langs een bord snijden.
Snij de abrikozen in stukjes, plet lichtjes de tonijn. Meng de tonijn en de abrikozen met de ricotta. Bestrijk de piadina met het ricotta-tonijn-abrikozenmengsel. Kruid met peper en eventueel zout (voorzichtig met zout, want de tonijn op zich heeft al een zoute smaak). Scheur de blaadjes basilicum en schik ze op de piadina. Rol de piadina op zoals je met een pannenkoek zou doen en snij de rol in schijfjes. Schik de schijfjes op een bord. Versier met basilicum of serveer met een slaatje.
Recept door: De Foodmadam