4. Tonijnkroketjes
Benodigdheden voor 6 personen:
– 2 blikken tonijn (Rio Mare Tonno Naturale)
– 3 grote aardappelen (+-500g)
– 3 el boter
– 1/2 ui
– 1 el lookpoeder
– 1 ei
– +- 50g geraspte kaas (kan ook perfect zonder!)
– Mespunt komijn
– Peper&zout
– Handvol verse peterselie
– Paneren: bloem – losgeklopt ei – paneermeel
Bereiding:
1. Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water
2. Pureer samen met de boter
3. Snipper de ui, voeg toe aan de puree
4. Meng met de kaas
5. Voeg de tonijn toe en meng alles goed
6. Hak de peterselie fijn en schep onder de puree
7. Voeg nu de kruiden toe
8. Om de vulling af te werken meng je deze met het ei
9. Rol nu balletjes van de vulling, de grootte kan je zelf bepalen
10. Zet de balletjes een kwartiertje in de koelkast voor je ze gaat paneren
11. Paneer de balletjes: rol ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
12. Frituur op 160° c
Heerlijk met een peterseliemayonaise, een looksausje of simpelweg een beetje mayonaise!
Recept door: Cook a meal