Enkele weken geleden gaven we jullie een overzicht van de meest onmisbare make-up borstels. Vandaag gaan we een stapje verder en vullen we onze brushroll met vijf nieuwe penselen. Ontdek hier het materiaal voor gevorderde kunstschilders.
Een uitgerolde professionele brushroll en een goedgevulde borstelbelt kunnen voor heel wat verwarring zorgen. Hoe weet je in hemelsnaam welke borstel waartoe dient? Wie door de bomen het bos even niet meer ziet, is hier aan het goede adres. Wij helpen je uit de nood met al je kwastenkwesties.
1. het wenkbrauwpenseel
Dit kleine – en vaak heel erg betaalbare - penseeltje is multi-inzetbaar. Dankzij de schuine zijde is deze borstel bijzonder geschikt om wenkbrauwen (met oogschaduw) op een natuurlijke manier in te kleuren. Maak kleine opwaartse bewegingen om het poeder op de huid tussen de wenkbrauwhaartjes aan de brengen. Gebruik het puntje om wenkbrauwen aan de uiteinden te verlengen en zo het oog optisch te vergroten.
Ook wie een natuurlijke make-uplook wil, kan het oog extra definiëren zonder met opvallende eyeliner aan de slag te gaan. Kleur het volledige ooglid in met een neutrale oogschaduw en accentueer de wimperrand met een meer donkere tint. Plaats het penseel op 3/4de van het oog, en volg de bovenste wimperrand richting uiteinde van het oog. Herhaal om de gewenste kleurintensiteit te verkrijgen. De make-up wordt op die manier iets intenser maar het resultaat blijft natuurlijk en subtiel.
2. Het eyeliner penseel
Een eyelinerbrush is onmisbaar voor wie een fifties look of dramatische cateye wil. Laat je niet afschrikken door dit schijnbaar moeilijk hanteerbare penseel. Ook bij een eyelinerlijntje tekenen geldt: oefening baart kunst. Of in dit geval toch minstens een indrukwekkende ‘flick’.
Met het eyelinerpenseel kan je zowel gel eyeliner als de ‘baked’ versie aanbrengen.
Ervaren ‘lijntjes trekkers’ tekenen de perfecte ‘wing’ met een recht penseeltje, wie de handeling nog niet helemaal in de vingers heeft, raden we de ‘angled’ variant aan. Deze gebogen versie van het eyelinerpenseel geeft de hand iets meer stabiliteit en raakt makkelijker in de hoekjes van het oog.
3. De contour brush
‘Contouren’ en ‘shapen’, of vorm geven aan je gezicht, doe je logischerwijs met een ‘contour brush’. Hiermee breng je blush, bronzer of highlighter aan net onder de jukbeenderen, op de slapen, de neusbrug en op de kaaklijn. Een groot voorhoofd kan je optisch verkleinen door de haarlijn te poederen met bronzer. Onthoud: alles wat je lichter maakt springt meer in het oog, wat je donkerder maakt verdwijnt naar de achtergrond.
4. Het concealer penseel
Dit penseel dient om vlekjes, oneffenheden en puistjes te verdoezelen. Geeft een laagje foundation, BB cream of CC cream te weinig dekking? ‘Blend’ met je concealer brush een extra laagje product in de huid om zo roodheden en vlekjes weg te werken. Het concealer penseel is ook handig om donkere kringen onder de ogen te verbergen.
5. De blending brush
Deze borstel met lange, zachte haren is onmisbaar om een professioneel opgemaakt oog te creëren. Met de blending brush ga je de oogschaduwtinten tussen het bewegend ooglid en de arcadeboog vervagen. Op die manier krijg je een harmonieuze overgang tussen de verschillende oogschaduw kleurtjes. Gebruik de blending brush ook om de meer donkere oogschaduw die je in de huidplooi boven het ooglid (de 'crease') aanbrengt, te vervagen en mooi te ‘blenden’ met de rest de oogmake-up.
HOW TO: make-up borstels schoonmaken