De kleine zwarte chiazaadjes, gedroogde goji bessen en andere superfoods vinden we tegenwoordig terug in de voorraadkast van elke health foodie. Vaak gebruikt om 's morgens over havermoutpap, yoghurt of muesli te strooien. Ze zitten niet boordevol smaak, maar ze zijn een enorme bron van eiwitten en vezels. Experimenteer met superfoods en bak vb. deze chocoladecakejes met goji bessen. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1/3 kop walnoten, rozijnen, havervlokken en goji bessen
- 1/4 kop cacaopoeder
- 1/3 kop gesmolten cacaoboter, cacaopoeder en ahornsiroop
- 1/4 theelepel kaneel, chilipoeder
- melk
Bereiding
- Om de cakejes te maken maal je de walnoten en havervlokken fijn in de keukenmachine tot een grof poeder.
- Voeg de rozijnen en goji bessen toe en maal tot een plakkerig geheel.
- Bedek de bodem en zijkanten van cakevormpjes met 2/3 van het deeg en laat rusten in de koelkast.
- Gebruik het overige deeg om de bovenkant van de cakejes te maken. Bedek de bodem van vier andere cakevormpjes met het deeg en
- laat ze ook rusten in de koelkast.
- Om de vulling te maken mix je alle ingrediënten samen en voeg je melk toe om een crème te bekomen.
- Haal het deeg voorzichtig uit de vormpjes en vul ze met de chocoladevulling. Druk vervolgens voorzichtig de bodem van een ander
- cakevormpje op de zijkanten van het deeg.
- Decoreer met chocoladevlokken en goji bessen.
Bron: This rawsome vegan life