De zomer is officieel aan het laatste weekend toe, maar voor everything fall en winterthee is het toch nog te vroeg. IJskoffie, heerlijk én de dorstlesser bij uitstek, is een luchtig dessert om de laatste barbecues van de zomer af te ronden of een trendy alternatief op een terrasje met vriendinnen. Tien minuten, easy really does it.
Ingrediënten voor 4 personen:
Koffie voor het zetten van 4 kopjes,
4 tl suiker,
4 bolletjes kant-en-klaar koffie- of mokka-ijs,
1 reep pure of melkchocolade, om krullen mee te maken
Keukengerei:
1 dunschiller of mes voor het maken van de chocoladekrullen
Bereidingswijze:
Zet koffie voor 4 koppen. Roer de suiker erdoor. Laat de koffie koud worden in de koelkast. Schaaf de chocoladen zodat je krullen krijgt. Schenk voor het serveren de koffie in 4 koppen of kleine coupes. Schep in elke kop een bolletje ijs en garneer met de chocoladekrulletjes.
Wat je van tevoren kunt bereiden:
Zet de koffie van tevoren, opdat die goed koud kan worden in een koelkast.
Bron: boek ‘Het kookboek voor meisjes die niet bijster veel van hun moeder hebben geleerd’ Nicole Seeman – Rebo Publishers, 2008 – 12 euro, onder meer verkrijgbaar via bol.com