nr5Als cocktailfanaat zit ik natuurlijk op de eerste rij tijdens een Master Class van Laurent Greco. De les overtrof mijn stoutste verwachtingen. Met open mond en af en toe nippend van alweer een nieuw drankje, zat ik twee uur lang vol verbazing te staren naar de Parijse barman.

3

Laurent Greco leert ons vandaag adembenemende cocktails maken met… Perrier! Zeg niet zomaar bruiswater tegen dit natuurlijk mineraalwater. Laurent kan er uren over vertellen, maar het belangrijkste is dat Perrier afkomstig is uit een bron die al meer dan 150 jaar beschermd is. Dat maakt industrie en vervuiling onmogelijk in dat gebied. Als je Perrier drinkt, weet je dus wat je naar binnen giet.

De meer dan 1 miljard flesjes Perrier die jaarlijks wereldwijd worden verkocht zijn dus allemaal afkomstig uit die 3 bronnen uit Vergèze.
Hoe kan dat eigenlijk, natuurlijk bruiswater? Dat hebben we te danken aan de vulkanische activiteit van miljoenen jaren geleden. Regen, gesmolten sneeuw en gas ontmoeten elkaar ondergronds en vermengden zich. Het enige wat het bedrijf doet is het resultaat in flesjes gieten.

Laurent maakt cocktails voor elk moment van de dag. Hier vind je zijn cocktail-schema, uiteraard met tal van alcoholvrije alternatieven.Knipsel1
Ochtend

1. Komkommerunnamed
Giet de Perrier in het glas en snij met een dunschiller een fijne, langwerpige reep van de komkommer. Deze strook garneer je rond het glas. Als je klaar bent om hem op te drinken kan je de schijf komkommer zelf in het glas leggen.
Dit drankje is superfris en uitstekend voor ’s morgens vroeg. Je kan de komkommer vervangen door een schijfje pompelmoes, sinaasappel of gember. Het hoge gasgehalte in het water verspreidt de smaken binnen 15 seconden.

2. Een perfect geserveerde Perrier
Deze ultieme verfrissing drink je uit een longdrinkglas. Leg een dun schijfje citroen op de bodem waarover je de ijskoude Perrier giet. Voeg geen ijs toe, dat zou de kwaliteit van het pure water enkel naar beneden halen.

3. Perrier ProvenceKnipsel

Voeg aan het water een dun schijfje sjalot, chili, rode peper en rozemarijn toe. Variaties met tomaat en basilicum doen het ook goed!

Deze drank werkt perfect als aperitief voor de lunch.