10 x chocolademelk deluxe

Geüpdatet op 17 oktober 2017 door Admin
10 x chocolademelk deluxe

Chocolademelk. De godendrank die ons tijdens de winter een heel klein stukje hemel op aarde bezorgt. Hoewel er in de toekomst een tekort aan chocolade zou dreigen, genieten wij graag nog even van een decadente variant. Onze recepten delen we met plezier: 

  1. Oreo chocolademelk

oreochocomelk

Ingrediënten (voor 2 koppen):

  • 500 ml melk
  • 2-3 eetlepels cacao
  • 4 oreo’s
  • slagroom als garnering
  • suiker naar smaak

Bereiding:
Maal de oreokoekjes in de blender of keukenmachine. Verwarm de melk tot hij heet is maar niet kookt en voeg de gemalen koekjes toe. Verdeel de cacao over twee bekers. Voeg een beetje warm water toe en roer tot een pasta. Giet de melk erbij. Voeg suiker en slagroom naar smaak toe. Verkruimel nog een koekje ter garnering.

1/

2. Witte chocolademelk met frambozen. 

Chocolademelk deluxe

Ingrediënten: 

  • 350 gr frambozen
  • 2 koffielepels suiker
  • een snuifje zout
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 175 gram witte chocolade
  • 125 ml room
  • 500 ml melk

Bereiding: 

  1. Doe de melk in een pan en breng bijna aan de kook. Als het mengsel een beetje dampt, is het ok.
  2. Zet het vuur uit en roer er de witte chocolade onder tot de chocolade gesmolten is.
  3. Voeg het vanille-extract en het zout toe en roer om.
  4. Mix of pureer de frambozen en roer opnieuw om.
  5. Serveer met toef slagroom (de room die je opklopt met de suiker) en een frambozen op de top.

2/

3. Healty Hot Chocolate

healthyhotchocolat

Ingrediënten:

  • Cacaopoeder
  • Kokosbloesemsuiker of honing
  • Kurkuma
  • Ongezoete amandel- of rijstmelk
  • 1 el havermoutvlokken

Bereiding:

Meng 1 flinke eetlepel cacaopoeder met ½ eetlepel kokosbloesemsuiker of honing en ½ theelepel kurkuma. Verwarm vervolgens 250 milliliter plantaardige melk (bijvoorbeeld ongezoete amandel- of rijstmelk) in een pannetje op het vuur. Giet de melk over de cacao, roer even goed en serveer. Werk af met enkele havermoutvlokjes. Voilà, gezonde chocolademelk!

3/

4. Salted Caramel

chocolademelk deluxe

Ingrediënten: 

  • 125 ml karamelsaus
  • 500 ml melk
  • 60 ml fondant chocolade-pastilles
  • kleine marshmallows of slagroom

Bereiding: 

1. Warm de melk op tot net onder het kookpunt.
2. Smelt de chocolade-pastilles in de melk. Voeg een deel van de karamelsaus toe en roer om.
3. Serveer met een topping van slagroom of marshmallows. Giet nog wat karamelsaus over de slagroom ter afwerking.

(bron: cooking classy)

4/
5. Warme chocolademelk met rum en marshmallows

chocolademelk deluxe

Ingrediënten (voor 2 koppen):

  • 2 eetlepels cacao
  • 400 ml melk
  • 100 ml (ongeklopt) slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • rum
  • zakje vanillesuiker
  • marshmallows

Bereiding: 

Verwarm de melk met de room, de suiker en de vanillesuiker. Laat net niet koken. Voeg een eetlepel cacao en een scheut heet water toe aan elke kop. Roer tot het een papje wordt. Voeg een scheut rum toe en giet de warme melk er op. Garneer met marshmallows.

chocolademelk

5/

6. Met Baileys

chocolademelk deluxe

Maak je chocolademelk volgens je eigen favoriet recept en voeg er gewoon een scheut Baileys aan toe. Of maak voor kerst een 'warme chocolademelk met baileys'- kit. Doe wat Nesquik, marshmallows in een glazen bokaal en knoop er met een stukje koord een klein flesje Baileys rond.

6/

7. Chocolademelk met vanilleijs

chocolademelk deluxe

Ingrediënten:

  • 1 liter melk
  • honing (of suiker)
  • 1 deciliter slagroom
  • 4 bollen vanille ijs
  • 200 gram pure chocolade
  • poedersuiker
  • cacaopoeder

Bereiding:

Verwarm de melk in een pannetje, breek de chocolade in stukjes en voeg het toe aan de melk. Roer goed zodat alle chocolade gesmolten is en er een romige, volle chocolademelk ontstaat. Voeg honing of suiker toe voor een zoete toets. Vul de twee mokken, maar laat ruimte voor twee bolletjes ijs. De zoetekauwen kunnen er nog een schep (verse) slagroom aan toevoegen.

7/

8. Nutella

chocolademelk deluxe

Warm wat melk op, roer er nutella onder door en klaar! Slagroom kan er natuurlijk nog altijd bovenop. En wat Maltesers. Want er bestaat niets als 'te veel chocolade'...

chocolademelk deluxe

8/

9. Gezonde chocolademelk met cashewnoten en dadels

chocolademelk deluxe

Ingrediënten:

  • 150 gram rauwe cashewnoten (niet gebrand, niet gezouten)
  • water (om te weken)
  • 1 liter water (voor de melk)
  • snuifje zout
  • snuifje vanillepoeder
  • 1 el ahornsiroop
  • 250 ml cashewnotenmelk
  • 3 tl (rauwe) cacaopoeder
  • 2 medjooldadels
  • snuifje kaneel

Bereiding:

Week de noten 4 tot 8 uur in een kom met water. Spoel ze vervolgens en mix ze met een blender. Voeg er ongeveer 2 dl water aan toe, een mespuntje zout, een snuifje vanille en een eetlepel ahornsiroop. Blend het geheel tot een gladde massa. Voeg dan de rest van de liter water toe en meng het geheel goed. Giet het geheel door een kaasdoek en wring die uit (zo krijg je mooie melk zonder pulp). Maak een papje van een beetje melk, kaneel en de cacao, meng het met de rest van de melk en de dadels en blend het glad. Drink koud of warm het op.

Bron: Arnhems Keuken Meisje

9/

10. Chocolademelk met meringues. 

chocolademelk deluxe

Maak je warme chocolademelk (al dan niet met Nutella) en laat er een paar meringues in smelten. Decoreer met een paar meringues waar je nog wat cacaopoeder over strooit.

De meringues koop je gewoon bij de bakker, je hoeft ze niet noodzakelijk zelf te maken.

10/

5db77abcb7cc16b9fce33b32af178233

Als laatste nog een paar tips voor andere combinaties...

(bron afbeeldingen: Pinterest)