2. SANGRIA DE CAVA
Ingrediënten:
- 2 perzikken (in schijfjes)
- 1 sinaasappel (in dunne schijfjes)
- 1 handje aardbeien, frambozen of druiven (gehalveerd)
- 500 ml verse geperst grapefruit- of sinaansappelsap
- 3 stokjes kaneel
- takjes verse munt
- 1 fles Gran Barón Brut
- 125 ml brandy
- ijsblokjes
Bereidingswijze:
- Doe al het fruit in één grote glazen kan, voeg de kaneelstokjes en 2 takjes munt toe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit ongeveer 1 uur goed koud worden.
- Roer de brandy erdoor en voeg de cava toe aan het geheel.
- Verwijder de kaneelstokjes.
- Garneer de sangria met takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes.
- Serveertip: serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.
1/
3. MOJITO REAL
Ingrediënten:
- 10 muntblaadjes
- ½ limoen
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl bruine rum
- 2 cl vloeibare suiker
- 4 cl bruiswater
- 1 fles Gran Barón Brut
- gepileerd ijs
Bereidingswijze:
- Doe de muntblaadjes samen met de rietsuiker in het glas
- kras de suiker lichtjes in de blaadjes met behulp van een muddler
- Giet de rum, de vloeibare suiker, het water en het sap van de limoen erbij
- Vul het glas op met gepileerd ijs
- Roer alles goed om en top af met gekoelde champagne.
- Werk af met een takje munt en serveer met een rietje.
(stagiaire Lien De Vriendt)
2. SANGRIA DE CAVA
Ingrediënten:
- 2 perzikken (in schijfjes)
- 1 sinaasappel (in dunne schijfjes)
- 1 handje aardbeien, frambozen of druiven (gehalveerd)
- 500 ml verse geperst grapefruit- of sinaansappelsap
- 3 stokjes kaneel
- takjes verse munt
- 1 fles Gran Barón Brut
- 125 ml brandy
- ijsblokjes
Bereidingswijze:
- Doe al het fruit in één grote glazen kan, voeg de kaneelstokjes en 2 takjes munt toe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit ongeveer 1 uur goed koud worden.
- Roer de brandy erdoor en voeg de cava toe aan het geheel.
- Verwijder de kaneelstokjes.
- Garneer de sangria met takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes.
- Serveertip: serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.
1/
3. MOJITO REAL
Ingrediënten:
- 10 muntblaadjes
- ½ limoen
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl bruine rum
- 2 cl vloeibare suiker
- 4 cl bruiswater
- 1 fles Gran Barón Brut
- gepileerd ijs
Bereidingswijze:
- Doe de muntblaadjes samen met de rietsuiker in het glas
- kras de suiker lichtjes in de blaadjes met behulp van een muddler
- Giet de rum, de vloeibare suiker, het water en het sap van de limoen erbij
- Vul het glas op met gepileerd ijs
- Roer alles goed om en top af met gekoelde champagne.
- Werk af met een takje munt en serveer met een rietje.
(stagiaire Lien De Vriendt)