02.sangriadecava

2. SANGRIA DE CAVA

Ingrediënten:

  • 2 perzikken (in schijfjes)
  • 1 sinaasappel (in dunne schijfjes)
  • 1 handje aardbeien, frambozen of druiven (gehalveerd)
  • 500 ml verse geperst grapefruit- of sinaansappelsap
  • 3 stokjes kaneel
  • takjes verse munt
  • 1 fles Gran Barón Brut
  • 125 ml brandy
  • ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Doe al het fruit in één grote glazen kan, voeg de kaneelstokjes en 2 takjes munt toe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit ongeveer 1 uur goed koud worden.
  2. Roer de brandy erdoor en voeg de cava toe aan het geheel.
  3. Verwijder de kaneelstokjes.
  4. Garneer de sangria met takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes.
  5. Serveertip: serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.