2. SANGRIA DE CAVA
Ingrediënten:
- 2 perzikken (in schijfjes)
- 1 sinaasappel (in dunne schijfjes)
- 1 handje aardbeien, frambozen of druiven (gehalveerd)
- 500 ml verse geperst grapefruit- of sinaansappelsap
- 3 stokjes kaneel
- takjes verse munt
- 1 fles Gran Barón Brut
- 125 ml brandy
- ijsblokjes
Bereidingswijze:
- Doe al het fruit in één grote glazen kan, voeg de kaneelstokjes en 2 takjes munt toe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit ongeveer 1 uur goed koud worden.
- Roer de brandy erdoor en voeg de cava toe aan het geheel.
- Verwijder de kaneelstokjes.
- Garneer de sangria met takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes.
- Serveertip: serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.