soep1

1. ASIAN ONION

Laat 600 gram gehakte zoete uien gedurende 20 minuten koken samen met 8 cl olie, 3 liter water en zout. Laat alles tot het kookpunt komen en doe er dan 20 cl kokosmelk, 60 cl melk en 2 stengels gesneden citroengras bij. Meng alles goed en zeef het daarna.

2. GEKRUIDE MAIS

Bak 400 gram gekookte maïs aan met 1 gesnipperde rode ui. Laat het 10 minuten inkoken met 60 cl groentebouillon, 15 cl room, 1 koffielepel kurkuma en een halve theelepel zachte paprika. Meng het geheel goed door elkaar. Zeker doen: dresseren met plakjes chorizo.

3. CHAMPIGNON EN KASTANJE

Bak 250 gram champignons op met 400 gram gepelde kastanjes in een eetlepel bouillon van eendenvet. Laat het 15 minuten inkoken in 70 cl kippenbouillon met 1 laurierblad en 2 takjes tijm. Meng het geheel met 5 cl room en 2 eetlepels whisky. Een aanrader: afwerken met stukjes fijngehakte kastanje.

4. VITAMINENSOEP MET WORTEL

Laat 600 gram wortelen braden met 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 ongeschilde appels in stukken en 25 gram gepelde gember. Laat alles daarna 20 minuten sudderen in 60 cl groentebouillon, 1 takje rozemarijn en zout. Bonus: werk af met de zaden van granaatappel.