5. GEBLAKERDE RADIJS

Bak in boter 800 gram knolselderij, 1 kleine zwarte radijs en 1 ui in blokjes. Laat het geheel inkoken in 80 cl gezouten en gepeperde volle melk. Mengen en opdienen met gegrild spek en ahornsiroop.

6. POEMPOEN EN KOFFIE

Rooster 1 prei, 1 wortel en 500 gram pompoenblokjes in 1 eetlepel olijfolie. Laat alles gedurende 20 minuten koken in 60 cl bouillon met 8 koffiebonen, zout en peper. Meng met 5 cl room en voeg achteraf nog geroosterde pompoenpitten in gemalen koffie toe.

7. ROMANESCO EN PEER

Bak 1 gesneden prei, 400 gram romanescoroosjes en 1 gepelde peer in stukken op in een eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Kook het geheel in gedurende 25 minuten in 70 cl kippenbouillon. Meng er tot slot 1 eetlepel mascarpone onder. Werk af met geroosterde hazelnoten.

8. GREEN POWER

Rooster 1 prei, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 350 gram bevroren spinazie, een half bosje peterselie en 1 grote aardappel in blokjes in olijfolie. Laat 20 minuten koken in 50 cl kippenbouillon en 20 cl sojamelk. Dien op met wat geitenkaas en vers gehakte ui.