9. ULTRAVIOLET
Meng 70 cl runderbouillon met 20 cl sinaasappelsap, 300 gram gekookte bieten, 1 ui en 2 aardappelen in blokjes en een koffielepel komijn. Laat het geheel inkoken gedurende 25 minuten. Kruid af en meng met de schil van een halve sinaasappel. Werk af met zonnebloempitten en komijn.
10. TOMATENSOEP
Rooster 1 grote ui en 2 teentjes knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Bak alles op met 60 cl tomatensaus, 200 gram tomaten in blokjes gesneden, 1 eetlepel wijnazijn, 1 eetlepel pesto, 1 koffielepel suiker, tijm en laurier. Meng alles door elkaar en werk af met croutons.
11. MULLIGATAWNY EXPRESS
Laat 600 gram gehakte zoete uien gedurende 20 minuten koken in 8 cl olie, 3 liter water en zout. Kook 20 cl kokosmelk, 60 ml melk en 2 gehakte stengels citroengras samen. Meng alles door elkaar en haal het door een zeef.
12. GERST EN SALIE
Rooster 150 gram gerookt spek met 1 ui en 2 hele teentjes knoflook. Giet 1 liter water bij 250 gram parelgort en 10 salieblaadjes. Laat het geheel inkoken voor 30 à 40 minuten. Voeg 2 pollepels gerst toe en mix de soep. Bak 250 gram champignons op en leg ze op de bodem van de soepkom. Schenk de soep in en dien op.