2. Honing en salie
Ingrediënten voor 4 glazen
Voor de cocktail:
90 ml gin
15 tot 30 ml honingsiroop, afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt
15 ml vers limoensap
150 ml bruisend water
ijsblokjes
verse blaadjes salie voor de afwerking
Voor de honingsiroop:
170 ml honing
120 ml water
5 tot 6 blaadjes salie
Voor het randje van het glas:
honing
zeezout
gekruimeld spek
Beginnen doen we met de siroop. Giet de honing, het water en de blaadjes salie in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager, maar blijf roeren tot de honing is opgelost. Haal het daarna van het vuur, haal de blaadjes salie eruit en laat afkoelen. De siroop kun je op voorhand maken en bewaren in de koelkast.
Voor het gedecoreerd randje meng je het spek en het zout op een bord goed onder elkaar. Neem het glas en bedek ongeveer een vierde van de rand met honing. Dep daarna het randje in de mix van zout en spek.
Vul vervolgens het glas met een paar blaadjes salie en ijsblokjes. Voeg dan de gin toe, dan zo’n 15 ml siroop en het limoensap. Roer het goed onder elkaar en voeg tot slot het bruiswater toe. Naargelang smaak kun je nog meer siroop toevoegen om het zoeter te maken. Werk uiteindelijk af met een extra blaadje salie.
Bron: howsweetitis.com en threadsence.com