3. Rumcocktail met gember en veenbes
Ingrediënten voor 4 glazen
150 gram suiker
180 ml water
200 gram gewassen veenbessen
een stuk gember van zo’n 2,5 cm, geschild en dun gesneden
180 ml rum (bijvoorbeeld Captain Morgan gold spiced rum)
ijsblokjes
480 ml bruisende alcoholische cider
extra veenbessen als garnituur
Zet een pannetje op laag vuur met de suiker en het water in. Roer tot de suiker opgelost is en voeg dan de veenbessen en de gember toe. Laat het zo’n 15 minuten sudderen tot het dik en stroperig wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat de veenbessen opkomen en duw ze tegen de pan aan om ze te laten ploffen. Haal het mengsel door een zeef een duw zachtjes op de veenbessen om er meer sap uit te halen. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.
Vul de glazen met 1 tot 2 eetlepels koude siroop en zo’n 45 ml rum (1 shot). Meng krachtig. Voeg de ijsblokjes toe en giet er 120 ml cider bij. Werk af met wat extra veenbessen en serveer.
Bron: katieatthekitchendoor.com