HET RODE GENOT
Een bezoek aan Maison Leblanc is een reis door heel wat werelddelen. Naar verre en nabije weiden, familietradities, klassieke en nieuwe wijnstokken, kruispunten van smaak. Dit Luikse instituut – aan de ene kant de slagerij van vijf generaties oud, aan de andere het restaurant – is zonder twijfel het Belgisch topadres voor wie van vlees houdt. Het ruime aanbod uit Uruguay, Australië, Ierland, Spanje, Amerika alsook het Belgische witblauw en de Wagyu (beter bekend onder de benaming Kobe) ondergaan er een strenge doorlichting. Pas dan wordt het door de kundige handen van de chef versneden en verhuist het naar de overzijde om er de liefhebbers van een goed stuk vlees in verrukking te brengen. Dit alles in een gezellig en modern kader. Gegrild, gebakken, in de pan of in de oven: het zacht en smakelijk vlees wordt gecombineerd met het lekkerste uit de moestuin, want in dit huis strekt de passie zich uit over het ganse weiland!