Macarons, de kleine ronde luchtige koekjes met zachte vulling, werden door de kleinzoon van Ladurée geïntroduceerd in 1930. Bijna 85 jaar later zijn ze nog steeds de goddelijke Franse lekkernij bij uitstek. De ideale plek om ze te veroberen is uiteraard in een gezellig cafeetje aan des Champs-Élysées met een Franse beau, maar voor dit recept maken we een uitzondering. Genieten van macarons met viooltjes aan de keukentafel is ook très chic!
Ingrediënten
– 120g amandelpoeder;
– 20g suiker;
– 120g poedersuiker;
– eiwit van 2 eieren;
– 1 soeplepel viooltjessiroop;
– 50g gekristalliseerde viooltjes;
– 1 snuifje zout.
Bereiding
1. Meng in een grote kom de amandelpoeder met suiker en poedersuiker.
2. Voeg een snuifje zout en de viooltjessiroop toe aan het opgeklopte eiwit.
3. Hierna voeg je het mengsel van stap 1 en 2 samen en doe je het in een puntzak.
4. Verwarm de oven voor op 120 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
5. Maak mooie rondjes met het mengsel in de puntzak en laat ongeveer 1.5 cm tussen elk rondje zodat ze mooi kunnen rijzen.
6. Leg de gekristalliseerde viooltjes in de rondjes en bak ze 10 à 15 minuten in de oven. Ze smaken het best als je ze een nachtje in de koelkast laat staan.
7. Voor de zachte vulling meng je viooltjessiroop met gestampte stukjes gekristalliseerde viooltjes en vanillesuiker.
Smakelijk!
Bron: Elle Belgique