Kaneelbroodjes met nutella
Dit heb je nodig:
250 gram zelfrijzende bloem
een snuifje zout
90 gram boter in blokjes gesneden
165 ml melk
Nutella
Voor glazuur: melk, poeder, vanille extract
Zo bereid je het:
Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem en het zout in een kom en doe er de blokjes boter bij. Meng met een deegkneder de blokjes geleidelijk door het deeg. Maar daarna een kuiltje in het midden van de kom en giet er de melk in. Meng alles met een pollepel tot een zacht deeg. Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed daarop het deeg tot het helemaal glad is. Gooi opnieuw wat bloem op het aanrecht en rol het deeg volledig uit tot een lap van 5 mm dik en ongeveer 25 cm op 40 cm.
Leg de acht broodjes in de ovenschaal en bak ze in 10-14 minuten af in de oven (laat ze niet te donker worden: het is lekker als ze nog smeuïg zijn van binnen). Mix de poedersuiker, een scheutje melk en theelepeltje vanille-extract in een kommetje om glazuur te maken. Wanneer je een mooie witte glazuurlaag wilt, moet je even wachten totdat de broodjes zijn afgekoeld.
Bron: allesmetnutella