dfdhdhd.jpg

Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet. Deze kleurrijke vegetarische gerechten zitten boordevol smaak:

1. Pasta met geroosterde rode paprika

Vegan-Roasted-Red-Pepper-Pasta-10-ingredients-super-simple-savory-creamy-and-the-perfect-healthier-weeknight-meal.

Ingrediënten (4 porties):

Voor de pasta:
– 2 rode paprika’s
– 2-3 eetlepels olijfolie
– 2 sjalotjes (fijngehakt)
– 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– rode pepervlokken
– 70 ml ongezoete amandelmelk
– 2 eetlepels voedingsgist
– 1,5 eetlepel maïzena (of een ander verdikkingsmiddel naar keuze)
– 350 gram spaghetti (of een andere deegwaar naar keuze)

Bij het serveren:
– Parmezaanse kaas
– Fijngehakte verse peterselie of basilicum

Hoe bereid je het?

  • Verwarm de over voor op 260 graden celsius. Leg vervolgens de paprika’s op een bakplaat en laat ze ongeveer zo’n 25-30 minuten bakken tot ze bedekt zijn met een zwart laagje. (verkoold).
  • Bedek vervolgens de paprika’s met folie, en laat ze gedurende vijf minuten stomen. Verwijder de verkoolde schil, de zaden en de stengels.
  • Kook de pasta volgens de gerespecteerde kooktijd. Giet vervolgens af en besprenkel met wat olijfolie. Dek af met een handdoek, en zet alles even opzij.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook aan, vergezeld van 2-3 eetlepels olijfolie. Bak aan tot ze een goudbruine kleur verkrijgen (ongeveer 4-5 minuten). Breng op smaak met een royale snuif zout en peper. Haal het geheel van het vuur, en zet het even apart.
  • Mix de gebakken sjalot, knoflook met de geroosterde paprika, rode pepervlokken, amandelmelk, rode peper, voedingsgist en maïzena. Breng op de smaak met peper en zout.
    Mix tot je een romig geheel verkrijgt. Voeg smaak en kruiden toe naar wens.
  • Eenmaal gemengd, plaats je de saus terug in de pan op een middelhoog vuur om in te dikken. Laat het vervolgens op een laag vuur sudderen.
  • Zodra de saus voldoende is ingedikt (zie foto voor gewenste consistentie), voeg je de pasta toe.
  • Werk af met ( royale hoeveelheden ) parmezaan, rode pepervlokken en vers gehakte peterselie of basilicum.

Recept: minimalistbaker