10) Aardappelgratin met spinazie en fetakaas
Ingrediënten (6 personen):
– Boter, op kamertemperatuur (voor ovenschaal)
– 5-6 middelgrote aardappelen, gewassen en geschild
– 300 gram verse babyspinazie, gewassen en uitgelekt
– 75 gram feta kaas
– 480 ml slagroom
– 3 eieren
– zout en peper naar smaak
Hoe bereid je het?
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Wrijf een 13×9 schaal in met boter.
- Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal, ze moeten elkaar lichtjes overlappen.
- Verdeel de spinazie over de schijfjes.
- Leg vervolgens de gekruimelde feta kaas over de spinazie.
- Verdeel de rest van de aardappelschijfjes.
- Meng in een aparte kom de zware room, eieren en zout en peper.
- Giet het roommengsel in de schaal, tot de aardappelen onder staan. Dek af met folie.
- Bak gedurende 40 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn (prik met een vork in de aardappel om te controleren)
- Verwijder de folie, en laat de ovenschotel bakken tot je korstvorming ziet.
Recept: diethood.com
(Stagiaire Maxime Aerts)