4)Pittige, zoete Aziatische taco’s
Ingrediënten (3 porties):
– 3 eetlepels sojasaus
– 3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
– 1 theelepel chilisaus
– 1 theelepel gehakte knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode ui (gesneden)
– 230 gram champignons gesneden
– 1/2 groene paprika (gesneden)
– 1 groene paprika, gesneden
– 1 kleine courgette, in dikke julienne plakken gesneden
– 15 gehalveerde kerstomaten
– zout/peper
– tortilla’s
– Afwerking: koriander, lente-uit, zure-room en sriracha
Hoe bereid je het?
- Meng in een kleine maatbeker de sojasaus, mirin, sriracha, en gehakte knoflook.
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een pan.
- Voeg de rode uit toe en bak het voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg daarna de champignons en de groene paprika toe. Laat dat alles twee minuten bakken.
- Als laatste voeg je de courgette en de kersttomaatjes toe. Bak de hele mengeling twee minuten.
- Giet het sojasausmengsel over de groenten en roer tot elke groente bedekt is met een laagje saus. Kruid met peper en zout.
- Indien gewenst, warm je de tortilla’s op in de magnetron of in de oven.
- Serveren: leg de groenten in de tortilla’s, werk af met zure room, koriander, lente-uit en de extra sriracha naar smaak.
Recept: neighborfoodblog.com