Quinoa Chocolate Cake
Een glutenvrije en eenvoudig te maken quinoa cake? Het kan!

Chocolade+en+Quinoa+taart

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

300 g fondant chocolade (minstens 60% cacao)
225 g boter
8 eetlepels gekookte quinoa
1 theelepel vers gemalen kardemom
150 g rietsuiker, 6 eieren (gesplitst en op kamertemperatuur)

Voor de cakevorm:
Boter, rietsuiker en cacao

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 170 graden en strijk een waterdichte cakevorm in met boter. Bestrooi daarna met rietsuiker en cacao. Doe de boter en chocolade in een pan en laat over een zacht vuurtje smelten. Roer er de kardemom door en laat lichtjes afkoelen. Klop de eierdooiers romig met de helft van de suiker en klop daarna de eiwitten met de resterende suiker tot stevige pieken. Spatel dan de chocolade en de quinoa door de eierdooiers en en dan pas de eiwitten door . Giet voorzichtig in de ingevette bakvorm, en plaats de bakvorm in een grotere en diepere ovenschaal. Giet er wat heet water in de ovenschaal tot halverwege de hoogte van de bakvorm. Plaats in de oven en bak gedurende 1 uur. Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Bron: Biokok Lut De Clercq, beeld: lekkervanbijons.be