Vanille/Coconut Quinoa Pudding met frambozen
Wat heb je nodig?
(voor 4 kommetjes)
1l kokosmelk
1 grote vanillestokje (zonder zaad)
1 theelepel vanille-extract
45 g kokossuiker of bruine suiker + snufje zout
185g ongekookte quinoa
60 g geroosterde ongezoete kokosnoot + geschaafde amandelen
8 gram verse frambozen
2-4 eetlepels honing (gebruik extra als je het zoeter wenst)
Hoe ga je te werk?
Meng de kokosmelk, kokossuiker, zout en vanillestokje in een middelgrote pan en het breng aan de kook voor 30 minuten, op laag vuur met de deksel erop. Voeg de quinoa toe en roer om de paar minuten. Zodra de quinoa gaar is en de melk is ingedikt, voeg je het vanille-extract toe. Haal het van het vuur en laat het wat afkoelen. Verdeel de pudding in aparte kommetjes en bewaar deze in de koelkast (als je het liever koud hebt, anders is dit niet nodig). Schep de frambozen in een kom en voeg voorzichtig de honing toe. Bestrooi elke portie pudding met geroosterde kokos en de geschaafde amandelen. Je kan dit zowel koud als warm serveren, geniet!
Bron: Half Baked Harvest
(KEb)