Tempeh
Tempeh is net zoals tofu een product gemaakt van sojabonen en rijk aan eiwitten. Het product op zich is behoorlijk smaakloos en moet goed gemarineerd worden om er iets lekkers van te maken. De makkelijkste manier om het product te verwerken, is in dunne schijfjes, gemarineerd of gefrituurd.
Gegrilde tempeh
Dit heb je nodig:
- 400 gr tempeh
- 160 gr aubergines
- 1 ui
- 1 preistengel
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- sojasaus
- olijfolie, extravierge
- zout
Zo bereid je het:
- Snij de tempeh in plakken van 5 mm.
- Laat de plakken marineren in een vinaigrette van 4 el sojasaus en 4 el water.
- Snij de courgette en de wortel in de lengte in plakjes.
- Snij de aubergines, de ui en de prei in ringen.
- Snij de paprika in 4, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in plakjes.
- Besprenkel de groenten met 1 el olijfolie en gril ze op een middelmatig vuur op een hete grillpan.
- Bestrooi de groenten op het einde met zout en hou warm.
- Giet de tempeh af en dep droog, gril de plakjes 4 à 5 minuten per kant op de hete grill.
- Leg de groenten op een zeer warm bord, daar de tempeh op, besprenkel met olijfolie en serveer zeer warm.
- Tempeh (gezondheidswinkel) is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren gedurende een tweetal dagen.
- Dien tempeh steeds warm op, koud wordt hij hard en taai.
Bron: solo