Sojabrokjes

Sojabrokjes worden gemaakt van ontvette, gemalen sojabonen. Ze bevatten de eiwitten van sojabonen en zwellen op bij het koken. Je kan ze vergelijken met rundvlees en zijn te koop onder vorm van schijven of brokjes. Ook sojabrokken smaken eerder neutraal en nemen makkelijk aroma’s op.

Sojaburger

 Dit heb je nodig (4 burgers):

  • 100 g ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g broodkruim
  • 25 g verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie, koriander en platte peterselie)
  • olijfolie
  • 25 g sojabrokjes
  • 35 g tomatenpuree
  • 12,5 g bloem
  • peper en zout

Zo bereid je het:

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maal de hazelnoten en het brood. Hak de kruiden fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie en stoof de ui glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak hem even mee.
  4. Voeg de sojabrokjes, de tomatenpuree en 1 dl water toe, zet het deksel op de pan en laat alles 5 minuten stoven.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg de noten, het brood, de bloem en de verse kruiden toe.
  6. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het wat afkoelen.
  7. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in olijfolie goudbruin.

Bron: wpg

Smakelijk!

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)