2) Ontbijtrepen met crumble

granolacrumblecover2.jpg

Ingrediënten 
 
Crumble:
  • 65 gram bloem
  • 45 gram bruine suiker
  • 90 gram havermout
  • 120 gram boter
Vulling:
  • 45 gram bloem
  • 90 gram bruine suiker
  • 300 gram aardbeien

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C en maak een bakplaat klaar met bakpapier.
2. Voor de crumble: mix de bloem, de suiker en boterstukjes door elkaar en voeg de granola toe.
3. Neem een beetje van het mengsel en zet het apart voor de topping (dat zal je later nog nodig hebben)
6. Giet de rest van het mengsel in een bakplaat en strijk het glad met een spatel
7. Voor de vulling: meng de bruine suiker, bloem en voeg gesneden aardbeien toe. Verdeel de aardbeien gelijk over het oppervlak.
8. Strooi de topping die je eerder maakte over de aardbeien.
9. Bak het geheel 40 à 45 minuten in de oven. Laat het daarna 40 minuten afkoelen.
10. Snijd het geheel in reepjes.

(Bron: Messforless.net)