dagenzondervleesdesserten.jpg


Vlees uit ons dieet verbannen, doen we met de vingers in de neus. Een smeuïg dessertje laten staan vraagt dan weer heel wat meer wilskracht. Dagen zonder vlees? Bring it! Dagen zonder dessert? Wij dachten het niet. Deze vijf semi-gezonde nagerechtjes zijn een perfecte afsluiter van elke maaltijd.

 

1. Ijstaart van braambes en limoenzeste

58865792b76616fdf2bd43542efcb3e5


Wat heb je nodig?

200 gram verkruimelde koekjes (zelf te kiezen, bij voorkeur light)
45 ml koolzaadolie
Vulling:
180 ml slankroom (25%)
67 gram steviasuiker
285 gram magere Griekse yoghurt
330 gram braambessen
4 gram geraspte citroenschil

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een bakplaat in taartvorm in met boter. Besprenkel vervolgens met bloem.
  • Maal de koekjes fijn in een blender.
  • Voeg de koolzaadolie toe en meng verder.
    Leg het koekjesmengsel in de bakplaat. Druk goed aan op de bodem en langs de zijkanten.
  • Laat 10 minuten bakken in de oven.De vulling:
  • Klop de room op in een middelgrote kom met een mixer. Voeg vervolgens suiker toe en blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan.
  • Spatel voorzichtig de yoghurt onder de room.
  • Pureer 220 gram braambessen.
  • Giet de puree door een zeef, en voegt toe aan het yoghurt-roommengsel. Voeg vervolgens de citroenschil toe.
  • Verdeel het mengsel in de afgekoelde korst.
  • Versier de taart met de resterende braambessen.
  • Leg de taart in de diepvriezer voor ten minste vijf uur.Opgelet: laat de taart op kamertemperatuur komen voor je ze opdient. (ongeveer 15 minuten)

Bron: eatingwell.com