3. Cupcakes van donkere chocolade met frambozen topping

dark-chocolate-raspberry-cupcakes_3006

Wat heb je nodig? (12 cupcakes)
Voor de cupcakes:
80 gram ongezoete cacaopoeder
90 gram bloem voor alle doeleinden
9 gram bakpoeder
2 gram zout
28 gram ongezouten, gesmolten boter
2 grote eieren (op kamertemperatuur)
15 ml vanille-extract
128 gram steviasuiker
60 gram magere Griekse yoghurt
120 ml magere melk
Voor de topping:
93 gram bevroren, ongezoete frambozen (ontdooid)
520 gram magere Griekse yoghurt
14 gram suikervrije, vetvrije pudding mix
56 gram steviasuiker
Bereiding
De cupcakes:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats de cupcakevormpjes in de bakplaat.
  • Neem een kom en meng de cacaopoeder, de bloem, de bakpoeder en het zout. Meng in een aparte kom de olie, eieren en vanille. Roer de suiker.
  • Meng het bloemmengsel met de melk. Let op: voor een optimaal resultaat voeg je de bloem in drie gelijke porties toe.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak op 180 graden Celsius gedurende 21 minuten. Laat het vervolgens 5 minuten afkoelen alvorens je de cupcakes uit de bakplaat verwijdert.
  • De frosting:
    Pureer de ontdooide frambozen. Kook vervolgens de frambozenpuree op een matig, laag vuur totdat het mengsel met de helft is verminderd.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Meng de Griekse Yoghurt, de pudding mix en de stevia in een grote kom en klop gedurende twee minuten tot het dik wordt.
  • Voeg vervolgens de frambozenpuree aan het mengsel toe.
  • Indien je cupcakes voldoende zijn afgekoeld, bedek je ze met de frosting.

Bron: amyshealthybaking.com