4. Kaastaart met chocoladedruppels
Wat heb je nodig?
5 semi-zoete, vetarme koekjes (zelf te kiezen)
30 gram boter
230 gram light roomkaas
220 gram magere Griekse yoghurt
32 gram kristalsuiker
16 gram bloem
2 eiwitten
citroensap
vanille-extract
90 gram chocoladedruppels
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg een laag bakpapier op je bakplaat. Zet even opzij.
- Maak de korst: verpulver de koekjes met behulp van een keukenmachine of blender ze tot een fijne kruimel. Giet de crumble in een kom en meng met de gesmolten boter. Giet het mengsel op de bakplaat en druk aan. Bak gedurende 8 minuten. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
- De vulling: Klop de roomkaas gedurende 1 minuut met de hand of met een mixer. Klop vervolgens de yoghurt, het eiwit, suiker en de bloem tot het mengsel glad en romig is. Ongeveer 3 minuten.
- Voeg het citroensap en de vanille toe, meng 1 minuut. Voeg als laatste de chocoladedrupels toe aan het mengsel.
- Verdeel de vulling over de korst. Bak gedurende 25 minuten. Bedek op de twintigste minuut de cheesecake bars met aluminiumfolie om bruinkleuring te voorkomen.
- Laat gedurende 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens laat je het gedurende drie uur afkoelen in de ijskast. Til de folie uit de bakplaat, en snijd ze in vierkantjes.
- Bewaar de koekjes voor maximaal 7 dagen in de koelkast. Ingevroren 2-3 maanden.
Bron: sallysbakingaddiction.com