5. Brownie met stukjes chocolade
Wat heb je nodig?
160 gram glutenvrije havermout
3 gram bakpoeder
2 gram espressopoeder
170 gram ongezouten boter
80 gram steviasuiker
120 gram cacaopoeder
6 gram zout
5 ml vanille-extract
3 eieren
210 gram chocoladedruppels
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. En smeer je bakplaat in met boter, bestrooi vervolgens met bloem.
- Maal de havermout fijn met een keukenrobot of blender. Meng de havermout met bak- en espressopoeder. Zet even opzij.
- Smelt de boter op een laag vuur. Eenmaal gesmolten, voeg je de suiker toe en laat je het geheel nog een minuutje bakken.
- Haal van het vuur en voeg de cacao en het zout toe. Goed roeren.
- Voeg de vanille en de eieren toe. Klop tot het mengsel glad en glanzend is.
- Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten.
- Roer de chocoladedruppels onder het mengsel.
- Giet het mengsel op de bakplaat. Bak 30-35 minuten. De top moet een dunne korst hebben, maar het centrum nog vochtig.
- Laat 20 minuten afkoelen alvorens het te snijden.
Bron: thekitchenpaper.com
Foto’s: Pinterest
(Stagiaire Maxime Aerts)