Zin in wat anders dan de standaard gin & tonic? Ontdek enkele zomerse cocktailrecepten met een twist, perfect als aperitief of om van te sippen op een poolparty (of je opblaasbaar zwembadje). Met fruitige hints van citroen, mango en pompelmoes waan je je zo op vakantie.
Talisker Sour
Ingrediënten (1 glas)
- 50 ml Talisker
- 20 ml citroensap
- 20 ml suikersiroop
- 1 eiwit
Bereiding
- Doe 50 ml Talisker Whisky in een cocktailshaker
- Voeg 20 ml citroensap, suikersiroop en een eiwit toe. Schudden, schudden, schudden!
- Vul een whiskyglas met ijs. Giet alles in het glas en garneer met citroen
Ontdek nog meer cocktailrecepten met whisky
Starry Old Fashioned
Ingrediënten (1 glas)
- 50 ml Hendrick’s Lunar Gin
- 7,5 ml suikersiroop
- 1 druppel sinaasappelbitters
- 1 druppel Angostura Aromatic Bitters
- Sinaasappelschil
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevulde mengbeker en roer tot je de juiste verwatering hebt.
- Giet in een met ijs gevuld cocktailglas. Versier met een sinaasappelschil.
Royale French 75
Ingrediënten (1 glas)
- 50 ml Tanqueray Blackcurrant Royale
- 30 ml citroensap
- 15 ml suikersiroop
- 50 ml Prosecco
- Citroenschil als decoratie/garnering
Bereiding
- Voeg Tanqueray Blackcurrant Royale, citroensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker en shake
- Zeef in een coupe glas. Vul met prosecco
- Decoreer met citroenschil
Spring Margarita
Ingrediënten (1 glas)
- 30 ml Cointreau
- 50 ml tequila
- 20 ml vers limoensap
- 5 ml Rozensiroop
- roze Himalayazout
Bereiding
- Breng een randje roze Himalayazout aan op een champagnecoupe (gewoon zout mag ook)
- Doe alle ingrediënten in een shaker en vul hem met ijs.
- Schud tot het mengsel goed koud is.
- Giet de cocktail in het glas en versier met een rozenblaadje.
BlackBull
Ingrediënten (1 glas)
- ijsblokken
- 50 ml SamNera
- Red Bull
- een partje citroen
Bereiding
- Vul een glas met veel ijs, voeg 50 ml SamNera toe, top af met Red Bull
- Garneer met een partje citroen
Mango Piña Colada
Ingrediënten (2 glazen)
- 200 ml Materne Piña Colada
- 120 ml witte rum
- 1/2 rijpe mango
- handvol ijsblokjes
Bereiding
- Schil en snij de mango in stukjes.
- Doe de Materne Piña Colada, stukjes mango, het ijs en de witte rum in de blender en mix tot een glad mengsel.
- Garneer met limoen partjes of stukjes ananas
Graham’s Emilia 2.0
Ingrediënten
- 60 ml Graham's Blend N°5 White Port
- 30 ml roze pompelmoessap
- 20 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop
- 1 druppel absint
- Scheutje bruiswater
- Shake alle ingrediënten en voeg een scheutje bruiswater toe
- Serveer in een longdrinkglas en werk af met een schijfje pompelmoes