Truong Thi Quyên is de drijvende kracht achter Little Asia in Brussel, een restaurant dat de authentieke, pure Vietnamese keuken promoot -volgens ‘Gwen’ de gezondste van de wereld. Voor haar derde kookboek -eind maart in de winkel- keert ze terug naar haar roots om er een smaakroute van Noord- naar Zuid-Vietnam te volgen. Een reis doorspekt met culinaire verhalen. Elle brengt een selectie van haar lekkerste recepten: Mechelse koekoek met gember! (voor twee personen, 10 minuten)
Benodigdheden:
160 g mechelse koekoekfilet, in blokjes
1 el verse gember, geraspt
1 el verse gember, in julienne
1 el vissaus
1 el lichte sojasaus
1 el plantaardige olie
1 kl rietsuiker
Bereiding:
Verhit de olie samen met de rietsuiker in een pan op een middelmatig vuur en laat karameliseren. Voeg de geraspte gember toe en bak hierin de koekoek.
Voeg, zodra de koekoek zacht en gaar is, de vis- en sojasaus toe. Roerbak 1 minuut en haal van het vuur.
Werk af met de in julienne gesneden gember.
Je kan dit gerecht serveren met rijst en gewokte groenten.