recept little asia

Truong Thi Quyên is de drijvende kracht achter Little Asia in Brussel, een restaurant dat de authentieke, pure Vietnamese keuken promoot -volgens ‘Gwen’ de gezondste van de wereld. Voor haar derde kookboek -eind maart in de winkel- keert ze terug naar haar roots om er een smaakroute van Noord- naar Zuid-Vietnam te volgen. Een reis doorspekt met culinaire verhalen. Elle brengt een selectie van haar lekkerste recepten: Mechelse koekoek met gember!  (voor twee personen, 10 minuten)

Benodigdheden: 

160 g mechelse koekoekfilet, in blokjes
1 el verse gember, geraspt
1 el verse gember, in julienne
1 el vissaus
1 el lichte sojasaus
1 el plantaardige olie
1 kl rietsuiker

Bereiding: 

Verhit de olie samen met de rietsuiker in een pan op een middel­matig vuur en laat karameliseren. Voeg de geraspte gember toe en bak hierin de koekoek.

Voeg, zodra de koekoek zacht en gaar is, de vis- en sojasaus toe. Roerbak 1 minuut en haal van het vuur.

Werk af met de in julienne gesneden gember.

Je kan dit gerecht serveren met rijst en gewokte groenten.