zandgebak

Soms doen we graag ouderwets en kiezen we niet voor cupcakes of andere hippe koekjes en taarten. Dit recept van zandgebakjes met vruchten op grootmoeders wijze is misschien simpel, maar wel lekker en perfect als teasertje!

Ingrediënten
180 g bloem;
120 g boter, op kamertemperatuur;
65 g poedersuiker;
2 eidooiers;
1 el vanillesuiker;
3 dl slagroom;
450 g vruchten (frambozen, bramen of andere vruchten);
evt. vruchtenconfituur

Bereiding
1
Meng de boter, 60 g poedersuiker en de eidooiers en zeef er nadien de bloem door.
2 Kneed het deeg door (niet te lang) en vorm een bal.
3 Bedek het deeg met folie en laat minimum 1 uur rusten in de koelkast.
4 Verwarm de oven voor op 175°C.
5 Klop voor de vulling de slagroom stijf met 5 g poedersuiker en de vanillesuiker.
6 Zet het mengsel in de koelkast.
7 Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad.
8 Vul de taartvorm (of vormpjes) met het deeg en druk goed aan. Snij de overtollige randjes bij.
9 Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
10 Bak gedurende ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn.
11 Laat de gebakken taartbodem afkoelen op een rooster.
12 Bestrijk eventueel met een laagje vruchtenconfituur.
13 Vul met het roommengsel en werk af met vruchten.

Tips
– Voor het succesvol bakken van taarten gebruik je best ingrediënten op kamertemperatuur.
– Zet de taartvorm met losse bodem op een bakplaat in de oven, zodat hij makkelijk uit de oven kan gehaald worden.
– Tip voor taartvormen met losse bodems: zet een blikje onder de taartvorm en druk zo de rand eraf.

Bron: Dille & Kamille