Snickers Cheesecake
Ingrediënten:
Voor de korst:
- 30 Oreo koekjes
- 6 eetlepels boter
Voor het beslag:
- 900 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 5 grote eieren
- 1 ½ kopje lichtbruine suiker
- ½ kopje volle room
- 1 theelepel vanille-extract
- 18 kleine Snickers repen, grofgehakt (ongeveer 300 gram)
Voor de topping:
- 1 kopje chocoladedruppels
- ½ kopje volle room
- 9 kleine Snickers repen, grofgehakt
Werkwijze:
Voor de korst:
- Verwarm de oven op 160 graden. Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenrobot of stamp ze handmatig fijn.
- Laat de boter smelten in een pan en meng er de gemaalde koekjes onder. Doe het mengsel in een springvorm en duw goed tegen de bodem aan.
- Zet de springvorm in de oven en laat 10 minuten in de oven gaar. Haal de vorm uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster.
Voor de vulling:
- Doe de roomkaas in een grote kom en klop glad met een elektrische klopper. Klop er daarna de eieren een voor een onder.
- Voeg suiker, room en vanille-extract toe en meng goed. Let wel op dat je niet gaat ‘over-kloppen’! Roer er tenslotte de gehakte Snickers repen door.
- Giet het beslag over de afgekoelde korst in de springvorm en bak gedurende 1 uur of tot de korst er ietwat droog uit begint te ziet. De taart mag best nog wat wiebelen!
- Zet de taart op een rooster en laat volledig afkoelen. Laat ze daarna nog minstens 4 uur lang in de koelkast rusten.
- Haal de taart uit de springvorm en leg ze op een serveerbord.
Voor de topping:
- Warm de room zachtjes op in een pan op een laag vuur. Eenmaal de room begint te sudderen, haal je de pan van het vuur en doe je er de chocoladedruppels bij. Geef de chocolade enkele minuten om te smelten en roer daarna goed dooreen.
- Giet het chocolademengsel over de taart en laat het gerust langs de zijkanten van de taart lopen.
- Strooi er tenslotte de gehakte Snickers repen over.
(Via Handle The Heat)