Recept: 7x verkoelende ijsjes

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Natalia Tjurina
Recept: 7x verkoelende ijsjes

ijsjes

Heet, heter, heetst! Geen betere manier om even af te koelen dan met een van deze heerlijke ijsjes. 

Je hoeft daarbij geen gevorderde chef te zijn om deze recepten uit te proberen. Het enige wat je nodig hebt, is een dosis fantasie en handige ijslollievormpjes.

chosigt-ijslollievorm-diverse-kleuren__0132919_PE287851_S4
Ijslollievormpjes, IKEA, 2 €

En dan nu aan de slag:

1/

Banaan & Nutella

banana-nutella-fudge-pops
© www.redtri.com

Ingrediënten:

  • 3 grote rijpe bananen
  • 1/2 kopje Nutella of een andere hazelnootpasta naar keuze
  • 1/2 kopje amandelmelk

Werkwijze:

Mix alle ingrediënten in een blender en verdeel het mengsel over de ijslollievormpjes. Laat tenminste 6 uur opstijven in de diepvriezer.

(Via Red Tricycle)

2/

Aardbei & ricotta

aardbeien
© www.mybakingaddiction.com

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kopje verse aardbeien, de kontjes er afgesneden
  • 2 kopjes ricotta
  • 1/4 kopje suiker of naar smaak (eventueel te vervangen door een natuurlijke zoetstof)
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix gedurende 2 minuten tot een glad mengsel. Verdeel over de vormpjes en zet in de vriezer.

(Via My Baking Addiction)

3/

Honingmeloen & koriander

honingmeloen
© www.foodnetwork.com

Ingrediënten:

  • 1/3 kopje suiker
  • 1/4 kopje water
  • 1 kopje grof gehakte verse koriander
  • 3 kopjes honingmeloen in blokjes
  • zeste en sap van 1 limoen
  • een snufje zout

Werkwijze:

  1. Breng het water samen met de suiker aan het sudderen op een zacht vuur. Laat de suiker onder voortdurend roeren smelten - dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de koriander toe en roer tot de blaadjes volledig verslapt zijn. Laat 30 minuten afkoelen.
  2. Doe de meloen, limoenzeste, limoensap en een snufje zout in een blender. Voeg er de gezeefde koriandersiroop aan toe en pureer de ingrediënten tot een glad mengsel.
  3. Verdeel het mengsel over de vormpjes en vries in.

(Via Food Network)

4/

Romige pindakaas

pindakaas
© www.allrecipes.com

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kopje volle melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3/4 kopje pindakaas

Werkwijze:

  1. Doe de melk in een pan en breng aan het sudderen op een middelmatig vuur. Doe in tussentijd de suiker, maïzena en zout in een grote kom. Neem 1/4 kopje van de warme melk en klop die door de ingrediënten in de kom. Als alle klonters verdwenen zijn en je een glad mengsel hebt, voeg dan het maïzena mengsel toe aan de rest van de melk. Laat de melk nog 8 à 10 minuten sudderen en aandikken onder voortdurend roeren. De melk mag niet koken!
  2. Haal de pan van het vuur en roer er de pindakaas en vanille-extract door.
  3. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat wat ruimte (1/4) over zodat de pudding nog kan uitzetten. Zet in de vrieskast.

(Via All Recipes)

5/

Kokos & mango

kokosmango
© www.chigarden.com

Ingrediënten:

  • 1 grote overrijpe mango (of 2 kleine)
  • kokosroom
  • honing

Werkwijze:

  1. Snij de mango in stukken en doe die in een kom. Bewaar ook het sap dat vrijkomt.
  2. Pureer het vruchtvlees met een vork of een staafmixer. Voeg er eventueel wat honing aan toe indien de mango niet zoet genoeg is.
  3. Schep de kokosroom in een andere kom en klop er een beetje honing door (naar smaak).
  4. Giet beide mengsels afwisselend in de vormpjes voor een marmereffect. Invriezen maar!

(Via Chi Garden)

6/

Citroen & komkommer

komkommer
© www.familyfreshcooking.com

Ingrediënten:

  • 1 kopje komkommer, julienne gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 2 kopjes koud water
  • natuurlijk zoetmiddel naar keuze (agavesiroop, ahornsiroop, honing, stevia,...)

Werkwijze:

  1. Meng het sap door het water en voeg er wat zoetstof aan toe (naar smaak).
  2. Vul de vormpjes voor 2/3 met het mengsel en laat zonder dopjes gedurende een uur opstijven in de vrieskast.
  3. Haal de ijsjes uit de vrieskast en roer met een lepel eventuele ijskristallen glad. Voeg vervolgens een lepel komkommer toe aan elk vormpje en zet de dopjes erop. Laat de ijsjes hard worden in de vrieskast.

(Via Marla Meredith)

7/

Cookies & cream

cookies-and-cream-pops-dark2
© justbakedbyme.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 125 gram Oreo's
  • 1/4 kopje fijne kristalsuiker
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 kopje zure room
  • 1/4 kopje volle melk
  • 1 kopje volle room
  • 1 theelepel vanille-extract

Werkwijze:

  1. Verkruimel in een kom de koekjes tot stukjes ter grootte van een erwt.
  2. Meng in een andere kom de suiker met het water en roer tot de suiker opgelost is. Roer er daarna de zure room, melk, room en vanille-extract doorheen en voeg er tenslotte de Oreo kruimels aan toe.
  3. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet afgedekt in de vrieskast. Aftellen maar!

(Via Just Baked)

Natalia Tjurina