Honingmeloen & koriander

honingmeloen

© www.foodnetwork.com

Ingrediënten:

  • 1/3 kopje suiker
  • 1/4 kopje water
  • 1 kopje grof gehakte verse koriander
  • 3 kopjes honingmeloen in blokjes
  • zeste en sap van 1 limoen
  • een snufje zout

Werkwijze:

  1. Breng het water samen met de suiker aan het sudderen op een zacht vuur. Laat de suiker onder voortdurend roeren smelten – dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de koriander toe en roer tot de blaadjes volledig verslapt zijn. Laat 30 minuten afkoelen.
  2. Doe de meloen, limoenzeste, limoensap en een snufje zout in een blender. Voeg er de gezeefde koriandersiroop aan toe en pureer de ingrediënten tot een glad mengsel.
  3. Verdeel het mengsel over de vormpjes en vries in.

(Via Food Network)