Romige pindakaas

pindakaas

© www.allrecipes.com

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kopje volle melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3/4 kopje pindakaas

Werkwijze:

  1. Doe de melk in een pan en breng aan het sudderen op een middelmatig vuur. Doe in tussentijd de suiker, maïzena en zout in een grote kom. Neem 1/4 kopje van de warme melk en klop die door de ingrediënten in de kom. Als alle klonters verdwenen zijn en je een glad mengsel hebt, voeg dan het maïzena mengsel toe aan de rest van de melk. Laat de melk nog 8 à 10 minuten sudderen en aandikken onder voortdurend roeren. De melk mag niet koken!
  2. Haal de pan van het vuur en roer er de pindakaas en vanille-extract door.
  3. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat wat ruimte (1/4) over zodat de pudding nog kan uitzetten. Zet in de vrieskast.

(Via All Recipes)