1. Gazpacho
Ingrediënten (voor zes personen):
800 g verse tomaten;
2 sneetjes wit toastbrood;
2 rode paprika’s;
het sap van een citroen;
4 soeplepels olijfolie;
2 soeplepels wijnazijn;
1 teentje look;
1 druppel tabasco;
peper en zout.
Bereiding:
1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te komen, lek de tomaten uit in een vergiet en pel ze.
2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
3. Was de paprika’s en dompel ze 5 minuten in kokend water. Lek de paprika’s uit in een vergiet en pel ze, net zoals bij de tomaten.
4. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
5. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
6. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, look en de tabasco toe.
7. Mix alle ingrediënten tot een dikke soep.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Laat de Gazpacho minstens twee uur in de koelkast afkoelen.
10. Dien de Gazpacho gekoeld op. TIP: Bewaar de gazpacho in een koelbox, zodat de soep niet warm wordt in het park.
Bron: Solo.be