When life gives you lemons, make lemonade! Drie zelfgemaakte dorstlessers met citroensap:
1. Limonade met kokosnoot en lavendel
Ingrediënten voor een volle limonadetap
- het sap van 9 citroenen
- 8 kopjes kokosnootwater
- 4 kopjes water
- lavendelsiroop (1 kop water, 2 koppen suiker, 3 eetlepels gedroogde lavendel of 1/4 kop verse lavendelbloemen)
Bereiding
1. Breng het water met de lavendel aan de kook. Voeg suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.
2. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken.
3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Giet door een zeef en bewaar de siroop in een goed afgesloten fles.
4. Meng de citroensap, kokosnootwater, suiker en water in een limonadetap. Roer stevig totdat de suiker is opgelost. Meng de lavendelsiroop onder het goedje.
2. Bosbessenlimonade
Ingrediënten
- 1/2 kop suiker
- 1 kop bosbessen
- 3/4 kop citroensap
Bereiding
1. Om de bosbessensiroop te maken breng 1 kop water met de bosbessen aan de kook. Voeg de suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.
2. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken.
3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Giet door een zeef.
4. Meng de citroensap met de bosbessensiroop en 5 koppen water.
5. Serveer koud.
3. Limonade met watermeloen
Ingrediënten
- 2 koppen suiker
- 3 koppen citroensap
- 4 koppen water
- watermeloen, gesneden in stukjes
Bereiding
1. Voeg alle ingrediënten samen in een limonadetap en roer goed.
2. Voeg ijsblokjes toe.