1. Spaghetti met kerstomaatjes en basilicum
De one-pot pasta vormt de oorsprong van de trend, populair gemaakt door de keukenkoningin Martha Stewart. De pasta wordt ongekookt toegevoegd aan de rest van de ingrediënten en de saus. Hier vind je het basisrecept, maar je kan uiteraard ook werken met wat je al in de koelkast hebt liggen!
Ingrediënten:
500g spaghetti
500g kerstomaatjes
2 ajuintjes
4 teentjes look
Enkele basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie
120 cl water
Peper en zout
Bereiding :
Pel de ajuin en de teentjes look en hak ze fijn. Was de basilicumblaadjes en snijd de kerstomaatjes in twee of in vier. Giet het water en de olijfolie in een grote kookpot en voeg alle andere ingrediënten toe.
Breng aan de kook op een hoog vuur en laat ongeveer 15 minuten koken terwijl je regelmatig roert, zodat de pasta niet aan de bodem van de kookpot blijft plakken. Zodra het kookvocht zo goed als volledig verdampt is, kan je opdienen en genieten!