Een beetje honger? Nogal slap overdag? Hier zijn enkele recepten om je opnieuw een boost te geven zonder dat de weegschaal het merkt!
- Energy balls
Ingrediënten (voor ongeveer 30 stuks)
- 150g zonnebloempitten (gebakken)
- 150g sesamzaad (gebaken)
- 100g veenbessen
- 65g cacaopoeder
- 65g lijnzaad
- 110g havervlokken
- 170g honing
- 250g pindakaas
- 250g amandelboter
- 65g amandelen
- 60g kokosschilfers
Bereiding
- Doe de zonnebloempitten, het sesamzaad, het lijnzaad en de havervlokken in een kom.
- Hak de veenbessen in grove stukken.
- Voeg ze bij de granen.
- Meng de ingrediënten aan lage snelheid met de keukenrobot of met de hand.
- Voeg het cacaopoeder, de honing, de pindakaas en de amandelboter toe aan het mengsel.
- Mix alles tot een homogeen geheel.
- Verwarm de oven voor op 160° en brandt de vooraf fijngesneden amandelen en de kokosschilfers gedurende 5 minuten.
- Vorm bolletjes in formaat naar wens.
- Rol ze in de mengeling van kokos en amandelen.
- Serveer fris (minstens 30 minuten in de koelkast alvorens op te eten).
- Repen van gepofte quinoa
Ingrediënten
- ½ tas pindakaas (of amandelboter)
- 5 eetlepels honing
- 1 koffielepel vanille
- 4 eetlepels haver
- 2 eetlepels granen van Chia
- 3 eetlepels amandelschilfers (of andere noten)
- 1 tas gepofte quinoa (of gewone quinoa die vooraf gewassen en drooggezwierd is, laten ploffen in de pan met een beetje olie gedurende 7 minuten)
Bereiding
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Laat de pindakaas en honing smelten.
- Voeg daarbij de vanille.
- Voeg daarna de mengeling van droge ingrediënten toe.
- Doe het geheel in een schaal van Pyrex.
- Zet de bereiding in de koelkast tot het een vast geheel is.
- Smoothie met banaan en havervlokken
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 3 eetlepels havervlokken
- 10cl halfvolle melk
- 1 eetlepel amandelboter
- 100g roeryoghurt
Bereiding
1. Pel de banaan en snij hem in stukken.
2. Doe de stukken in de keukenrobot.
3. Voeg alle andere ingrediënten toe.
4. Mix tot een smeuïge en homogene textuur.
5. Serveer fris.
- Koekjes van mueslivlokken en gedroogd fruit
Ingrediënten
- 3 glazen amandelmelk
- 1,5 glas vlokken van granen naar keuze
- een handvol gedroogd fruit in stukjes (rozijnen, abrikozen, hazelnoten…)
- 1 ei
- 1 eetlepel poedersuiker
- kruiden (kaneel, anijs, kardemom, gember…)
Bereiding
1. Verwarm de melk in een kookpot.
2. Voeg de kruiden toe.
3. Voeg de vlokken toe en laat ze rijzen gedurende 5 minuten.
4. Voeg het gedroogd fruit toe wanneer de vloeistof is opgenomen.
5. Proef en voeg suiker toe indien nodig.
6. Voeg het geklopte ei toe en roer goed.
7. Vorm koekjes en bak ze in de pan met een beetje vet.
(Stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique)