- Energy balls
Ingrediënten (voor ongeveer 30 stuks)
– 150g zonnebloempitten (gebakken)
– 150g sesamzaad (gebaken)
– 100g veenbessen
– 65g cacaopoeder
– 65g lijnzaad
– 110g havervlokken
– 170g honing
– 250g pindakaas
– 250g amandelboter
– 65g amandelen
– 60g kokosschilfers
Bereiding
- Doe de zonnebloempitten, het sesamzaad, het lijnzaad en de havervlokken in een kom.
- Hak de veenbessen in grove stukken.
- Voeg ze bij de granen.
- Meng de ingrediënten aan lage snelheid met de keukenrobot of met de hand.
- Voeg het cacaopoeder, de honing, de pindakaas en de amandelboter toe aan het mengsel.
- Mix alles tot een homogeen geheel.
- Verwarm de oven voor op 160° en brandt de vooraf fijngesneden amandelen en de kokosschilfers gedurende 5 minuten.
- Vorm bolletjes in formaat naar wens.
- Rol ze in de mengeling van kokos en amandelen.
- Serveer fris (minstens 30 minuten in de koelkast alvorens op te eten).