Met haar tweede kookboek ‘Powerfood – Van Friesland naar New York’ in de rekken is Rens Kroes lang niet meer enkel ‘het zusje van’. In een samenwerking met Albert Heijn nodigde de Hollandse schone ons uit voor een kookworkshop waar ze niet enkel haar nieuwste recepten uit de doeken deed, maar ook haar geheimen voor een healthy lifestyle deelde.
Gezonde voeding heeft altijd al een rol gespeeld in Rens’ leven. Met een voedingskundige als moeder, een kruidenvrouwtje als grootmoeder en een biologische boer als grootvader, kon Rens al op een goede basis van thuis uit rekenen. Nadat ze voor studies haar thuishaven in Friesland omruilde voor New York ontwikkelde ze een echte passie voor voeding. Rens: “De vele restaurantjes maken van New York een geweldige plek om nieuwe dingen te ontdekken. Ik raakte al snel geïnspireerd door de gezonde lifestyle en probeerde continu nieuwe gezonde recepten uit. Uiteindelijk heeft een campusvriend me aangespoord om zelf iets te beginnen met voeding.” Zo gezegd zo gedaan: na een job bij een obesitaskliniek in Nederland, stampte Rens haar eigen bedrijfje uit te grond.
Ondertussen ligt haar tweede kookboek sinds twee maanden in de rekken. In ‘Powerfood – Van Friesland naar New York’ laat Rens ons kennismaken met pure voeding ‘voor een happy en healthy lifestyle’. Komt meteen de logische vraag, wat is powerfood dan precies? “Voor mij staat powerfood gelijk aan wholefood, oftewel hele producten die puur gegeten worden. Het gaat om voeding die een gunstige werking heeft op het lichaam, of je nu energie nodig hebt of net moet ontspannen. Gecombineerd met voldoende beweging en rust is powerfood volgens mij de sleutel tot een gezond en gelukkig levens.”