Niet enkel je lichaam, ook je geest verdient de nodige aandacht volgens Rens, al helemaal tijdens stressvolle periodes. “Probeer dagelijks een momentje voor jezelf in te lassen om te mediteren en even volledig in het moment te leven. Dat kan van alles zijn: Rustig opstaan en heerlijk ontbijten, een klein dutje doen, alleen lunchen zonder computer of telefoon,… Geloof me, het werkt!”

DSC_3869

Heeft Rens dan geen guilty pleasure waar ze zich nu en dan schuldig aan maakt? “Nu wil je vast horen dat ik stiekem enorm van frikadellen en frieten houd… Nee hoor, ik geniet het meest van degelijke, huisgemaakte producten. Dat kan een brood van bij de bakker zijn of koekjes die een vriend gemaakt heeft – zolang ik weet wat erin zit.” Het liefst maakt ze haar guilty pleasures gewoon zelf: “mijn love chocs en zoete-aardappelbrownies (de recepten vind je in haar nieuwe boek) zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor je!”

Wanneer we haar vragen met wie ze graag eens de kookpotten zou delen, antwoordt Rens zonder aarzelen Jamie Oliver. “Ik denk dat hij me erg goed zou kunnen helpen op het gebied van smaak- en kruidencombinaties. Jamie is ook altijd ontzettend enthousiast, dus volgens mij zouden we de hele tijd erg lachen – gewoon fun in de keuken! Wat Belgische chefs betreft, zou ik Pascale Naessens graag eens aan het werk willen zien.”

DSC_3874

‘Powerfood – Van Friesland naar New York’ is verkrijgbaar in de boekhandel en via www.renskroes.com.

Natalia Tjurina