3. Gehaktballetjes met spinazie

tapas5

jamiemagazine.nl

Ingrediënten (voor ca. 4 personen)

  • 1 pakje verse spinazie:
  • 500 g varkensgehakt;
  • 1 geklopt ei;
  • olijfolie;
  • 200 g broodkruimels;
  • 1 teentje knoflook;
  • tomatensaus voor pasta (of gehakte tomaten);
  • Parmezaankaas;
  • basilicum.

Bereiding

1. Stoom de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.
2. Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, het ei, broodkruimels. Kruid af met peper en zout.
3. Vorm er balletjes van. Bak ze met de knoflook 7–8 minuten in olijfolie gaar.
4. Schep er hete tomatensaus over en bestrooi met fijngesneden basilicum en Parmezaankaas.